hero image Kontio

Kontio Däck - Finska däck för nordiska klimat

Kontio Däck Ab är ett företag från Nokia. Kontio har valt att specialisera sig på premiumdäck. Alla däck är tillverkade med däckbranschens modernaste och främsta tekniker. Deras mål är att förse konsumentmarknaden med premiumdäck - i en helt ny prisklass. På den svenska marknaden har de kanske framför allt gjort sig ett namn med sina "WhitePaw Classic" däck. Detta är däck med vita hjulsidor. Dessa däck ser du numera relativt ofta på veteranbilsträffar runt om i Sverige.

Ett gott grepp är en unit allemansrätt - Kontio

Kontio är förenat med mottot "Ett gott grepp är en unit allemansrätt". De tycker att alla bilförare har rätt till säkra premiumdäck - men utan att det ska kosta skjortan helt enkelt. De vill att du som bilförare ska kunna se fram emot många problemfria vägmil - med kort bromssträcka och bra grepp.

Kontio WhitePaw Classic

Klassiska vita hjulsidor med den senaste däckteknologin? Ja, det är möjligt - de heter Kontio WhitePaw Classic. Däcken är tillverkade med den modernaste tekniken men utseendet är klassiskt. Som alltid med däck från detta varumärke så får du ett premiumdäck i en rimlig prisklass.

Kontio StrongPaw

Kontio StrongPaw är en däckmodell till dig som kör mycket van eller skåpbil. Det är ett tyst däck med exceptionella vägegenskaper. Det är också framtaget för att ge dig en stabil körupplevelse även med tung last våde i vått och tor. Kontio StrongPaw - Starka som en björn!

Kontio IcePaw

Kontio IcePaw är ett dubbat premiumdäck. Det är till 100% utvecklat i Finland. I ett IcePaw däck med dimension 205/55R16 så hittar du inte mindre än 270 dubbar. Det gör Kontio IcePaw däcket till en världsrekordhållare i antal dubb i ett vinterdäck och resulterar förstås också i ett däck med väldigt bra grepp i den nordiska vintern.


Säljs däck från kontio på den svenska marknaden?

Ja, kontio däck säljes bland annat här på wheelsonline.se


Har kontio däck med vita hjulsidor?

Ja, Kontio WhitePaw är däck med vit hjulsida


Hur lång är leveranstiden på ett par kontio däck?

Normalt är det mellan 7 till 12 arbetsdagar.


Sommardäck
kontio
Dubbfria Vinterdäck
kontio
Dubbdäck
kontio